Vilken härlig helg på årets Mat för livet-mässa!

Vi är så glada över att vi äntligen kunde anordna mässan fysiskt igen och det märks verkligen att vi alla har längtat efter att träffas på riktigt. Vi kan glädjande berätta att vi slog besöksrekord på lördagen med hela 2500 besökare! (Detta beräknas på besökare över 7 års ålder). Tack för att du var en del av mässan!

Förutom ett nytt besöksrekord, gick Mat för livets första ölprovningen av stapeln i år. Ett nytt initiativ som möttes med positivitet. Under tre provningar testade våra provare sju glutenfria öl tillsammans med Simon Vikström från Train Station Brewery. Det testades alltifrån välkänd lager till syrlig öl från Skånes kust. Eftersom mässan skedde i samband med första advent var det extra kul att även testa två julöl.

På Fria Speakers Corner scenen fick besökarna lyssna till bland annat dietister, ungdomsförbundet SCUF, Svenska Celiakiförbundets ombudsman, Margareta Elding-Pontén och Jessica Frej & Maria Blohm. Många viktiga, inspirerande och lärorika presentationer.

I Bokhörnan kunde du få din bok signerad av olika författare. Ett uppskattat inslag på årets mässa.

Årets Utställare och Guldaxet utsågs

Under mässan kunde besökarna rösta fram Årets Utställare och Årets Guldaxet.

Lysnings Glutenfria Bageri fick priset som årets utställare 2022! Med bilen ”Rutan” på plats med godisremmar, bullar, kakor, prinsesstårta och härlig personal blev Lysings Glutenfria Bageri besökarnas favorit. – Grattis till er!

Vinnaren av Guldaxet 2022 blev Anneli ”Glutenfria Godsaker” Bark, men nomineringen: ”Glutenfria Godsaker gör enkla och goda recept på bullar, kakor, mjuka kakor, tårtor, bröd som är lätta att baka och som smakar toppen och ofta har ingredienserna till i skafferi och kylskåp.” – Stort grattis till utmärkelsen Anneli!

Nästa års Mat för livet-mässa är redan bokad och blir av 17-18 november 2023 på Kistamässan. Vi kommer uppdatera hemsidan så snart det finns mer information och följ oss gärna på instagram: matforlivet_sthlm

Vi ses!

Hälsningar från Mat för livet-teamet