Historia

Celiakiföreningen i Stockholms län, en del av Svenska Celiakiförbundet

Mat För Livet ägs av Celiakiföreningen i Stockholms län, har arrangerats i hela 29 år och riktar sig i första hand till medlemmarna i Celiakiförbundet men är såklart öppet för alla som är intresserad av en gluten- och laktosfri kost.

Mat För Livet

Filosofin bakom ”Mat för livet” är att presentera många olika, nationella och lokala, leverantörer av gluten- och laktosfria produkter till våra medlemmar och erbjuda produkter till ett bra pris. Då mässan växer och utvecklas vill vi också presentera och lyfta dietister, forskare, inspiratörer, influencers, författare och andra personer som engagerar sig inom celiaki, gluten- och laktosfritt.

Historia

Första mässan ägde rum 1995.

2019 var det 25:e året som mässan anordnades och hölls då i Kistamässans lokaler.Mässan hade då 3.923 besökare på 2 dagar och med 42 utställare.
2020 fick mässan med kort varsel bli en digital variant på grund av pandemin. Mässan hade då under 9 dagar mer än 6000. 2021 anordnades mässan digitalt för andra året och hade ett besöksrekord på ca 9000 besökare. Mässan hade “öppet” i fyra dagar med olika erbjudanden, föreläsningar, tips och tävlingar.